Hier komen talenten van leerlingen tot bloei

Wij bieden leerlingen alle ruimte om te groeien en te ontwikkelen. We dagen ze uit om hun talenten te ontdekken, initiatief te nemen en samen te werken. Maar wel op een manier die aansluit bij wat ze willen en wie ze zijn. Leerlingen die meer kunnen, vragen we zichzelf te overtreffen op nieuwe gebieden. Tegelijkertijd geven we persoonlijke begeleiding als een steuntje in de rug welkom is. Zo voorkomen we achterstanden of uitval.

We zorgen voor een fijne omgeving waarin iedereen zich veilig voelt. Zodat ze het meeste en het mooiste uit zichzelf halen.

Als je bij ons werkt, krijg je alle ruimte je te ontwikkelen

Als je bij ons werkt, heb je grote invloed op de ontwikkeling van onze leerlingen. Daarom investeren we in je, op alle momenten van je carrière. Dat begint al met ons wervings- en opleidingsbeleid. En natuurlijk met primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Maar het belangrijkste is dat we je de ruimte en de verantwoordelijkheid geven over je eigen ontwikkeling, in lijn met die van jouw school. Jouw loopbaanbeleid regisseren we dus ook samen. Met jou.

Samen zijn we compleet

Onze scholen hebben allemaal een eigen, onderscheidend karakter. Samen zorgen we in Nijmegen en omgeving voor een compleet onderwijsaanbod. Onze leerlingen kunnen dus echt kiezen voor de school die bij ze past. Wij zorgen voor onderwijs van hoge kwaliteit. Dat zie je terug in de leeropbrengsten en examenresultaten.

En we zorgen voor brede ontwikkeling. Het gaat ons niet alleen om de basisvakken: onze scholen leveren ook een bijdrage aan de vorming van leerling tot betrokken en verantwoorde mensen. Dus zijn we bijvoorbeeld ook in gesprek met het primair- en het vervolgonderwijs. En natuurlijk met de leerlingen zelf. Hierdoor weten we wat nodig is voor elke belangrijke overgang van basisonderwijs, via ons, naar het MBO of hoger onderwijs.

Onze scholen zijn verbonden met de samenleving

De wereld om ons heen verandert. Digitalisering rukt op. Individualisering en internationalisering nemen toe. Onze scholen anticiperen op deze ontwikkelingen. Wij zijn stevig verankerd in stad en regio en spelen in op wat er in onze omgeving gebeurt, of gaat gebeuren. Waar mogelijk leggen we verbindingen of werken we samen met bedrijven, organisaties en instellingen. Zo halen wij de samenleving naar binnen, bijvoorbeeld door leerlingen met interessante ontwerpvragen van bedrijven aan de slag te laten gaan. Onder begeleiding van die bedrijven zelf.

Want onderwijs is meer dan lesgeven alleen. Leren doe je van elkaar.

Lees onze agenda 2020-2024 en verder