Zo ziet onze organisatie er uit

De Alliantie bestaat uit zeven scholen. Aan het hoofd van elke school staat een betrokken rector. Hij, of zij, is verantwoordelijk voor zijn of haar school en de leiding van elke dag.

De Alliantie bestuurt op hoofdlijnen. De bestuurder is eindverantwoordelijk en aansprakelijk voor alle scholen samen. Op zijn beurt legt hij binnen de organisatie verantwoording af aan de Raad van Toezicht en daarnaast bijvoorbeeld aan de overheid, aan ouders en leerlingen, aan onze medewerkers, aan scholen voor primair en vervolgonderwijs en aan verschillende andere maatschappelijke organisaties.

De reden voor het besturen op hoofdlijnen is eenvoudig. Zo zorgen we dat elke school z’n eigen karakter houdt, maar tegelijkertijd krachtig meegroeit met de hele groep. Want juist in onze krachtenbundeling zit onze strategische, inhoudelijke en bedrijfseconomische meerwaarde.

Onze officiële naam is Alliantie Voortgezet Onderwijs voor Nijmegen en het Land van Maas en Waal. Op de hele regio zijn we trots, maar in de wandelgangen hebben we het gewoon over de Alliantie.

Precies weten hoe het zit? Hier vind je: